sobota 4. února 2006

Zbavte se negativních energií

Cesta přecpanou tramvají, hádka s rozzuřeným šéfem, ale i naše vlastní negativní myšlenky a emoce – to všechno jsou situace, ve kterých se na nás doslova nalepí různé negativní entergie. Pokud je na sobě necháte ulpínat, budou z nás vysávat síly, kazit nám náladu a ničit zdraví. Ale jak se jich tedy zbavit?

 

Úplně nejjednodušším způsobem energetické očisty je obyčejné omývání těla. Voda totiž dokáže pohlcovat špatné energie a odplavovat je pryč. V podstatě by tedy mělo stačit, když se každý večer osprchujeme. Není dobré nechávat to na ráno, protože negativní energie nám mohou v noci bránit v dostatečném odpočinku. Aby však byla očista dokonalejší, je možné sprchování doplnit vizualizací: třeba si představovat, jak je vše špatné z našeho těla odplavováno, a přitom si v duchu opakovat: „mé tělo se čistí od všeho zlého“. Studená sprcha je přitom v tomto směru účinnější než teplá. Narozdíl od sprchy však k energetické očistě nelze doporučit koupel. I v tomto případě voda sice pohltí vše negativní, při delším ležení to z ní ale naše tělo načerpá zpět, často ještě ve znásobené podobě. Pokud se tedy nechceme zříci relaxace ve vaně plné horké vody, je nutné se předtím osprchovat. (pozn. pozor dlouhé sprchování cca po 10 min začne z těla odvádět energii)

Nezapomínejte na oblečení a šperky

Negativní energie však neulpívá pouze na našem tělě, ale i na všem, co nosíme na sobě, tj. oblečení a zejména špercích. Obojí je tedy potřeba čistit. V případě oblečení k tomu obvykle stačí obyčejné vyprání. V krajních případech (třeba když jsme v daném oděvu zažili něco velmi špatného, anebo také u šatů ze second–handu), je možné do prací vody přidat trochu citrónové šťávy. Nikdy bychom také našpiněné věci neměli ukládat do skříně spolu s čistými. Po každém nošení bychom měli vyčistit i všechny své šperky, zvláště ty, které obsahují drahé kameny. Ty se totiž mohou chovat podobně jako voda: sice z nás vytahují negativní energie, ale pokud jsou jimy přesyceny, opět je na nás vyzařují. A jak na to? Úplně stačí, pokud šperk chvíli podržíte pod tekoucí vodou a v duchu opakujeme: „čisti se, čisti se…“ Vynikající očišťující účinky má i solný roztok, šalvějový odvar a také sluneční svit.

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat